Hundekiks og godbidder

Hundekiks med lever, kylling eller vildt


Til en bageplade kiks:


• kogt, hakket kød (lever, kylling eller vildt), 125 gram


• hvedemel, 300 gram


• majsmel, 150 gram


• 2 æg


½ dl chia - frø


• madolie, 3 spsk.


• siet kogevand fra kødet, ca. 1 ¼-1 ½ dl


1. Lever skæres ud i små stykker og skal koges, til vandet ikke skummer mere (gem kogevandet). Hvede- og majsmel blandes i en skål. I en anden skål piskes æggene med olien, og kogevandet røres i sammen med det kogte, hakkede kød. Nu tilsættes melet lidt efter lidt. Ælt dejen godt, den skal være som en god tærtedej.


2. Dejen udrulles på et meldækket bord til ca. ½ cm tykkelse og skæres i tern (brug f.eks. et pizzahjul). Kiksene lægges på en bageplade med bagepapir og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter, evt. længere – Jo større kiks, jo længere bagetid.


3. Hvis kiksene står tæt på bagepladen, er det måske en god ide at tage pladen ud af ovnen efter ca. 15 minutter og skille kiksene ad, så de også kan få varme på siderne den sidste del af bagetiden.


4. Kiksene skal være helt hårde, ellers kan de ikke holde sig ret længe. Helt gennembagte kiks kan holde sig i op til to måneder, hvis de opbevares køligt og tørt (men hold øje med mug).


Tip: Smid ikke resten af kogevandet ud. Si det og frys det i portioner med ca. 1-1 ½ dl i hver. Det kan bruges til næseøvelser.



--



HUNDEGODBIDDER MED LEVER – GRØNTSAGER og ÆG:


1 kg lever


1 kg grøntsager


2 æg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Lever og grøntsager blendes, æggene røres i, massen fordeles på en bageplade.


Bages v' ca. 200 ' til det er tørt, skæres ud i passende stykker med en pizzaskærer.




Her laver vi hundekiks

HUNDEGODBIDDER:



3 dl oksebouillon


3 dl knækket rugkerner


4 æg


150 gr. hvedemel


7 dl havregryn


1 dl chia - frø


1 dåse torskerogn tilsættes,


hvis det skal være særlig lækkert.



ps. Chiafrø købes i Kwickly eller helsekostbutikker.


Det er et meget sundt lille frø, som stammer fra Mexico.


Læs evt. om det på google.



Det hele æltes til en fast masse -


tilsæt evt. mere mel – havregryn – rugkerner



Lad det hvile et stykke tid.


Formes efter behag og bages


    180' gr. i ca. 1 time.



Et tip:


Fugt dine hænder med lidt vand når du former tyggestængerne, da det ellers kan være svært at få af fingrene.



Så laves der hundegodbidder